Kleintje Coach kindercoaching….dit ben ik!

Kleintje Coach kindercoaching….dit ben ik!

met trots plaats ik deze officiële eerste blog van mijzelf als kindercoach!

Ik wil jullie graag het een en ander vertellen over mijn praktijk Kleintje Coach kindercoaching. Het heeft namelijk even geduurd, maar ik ben er. Ik heb mijn plekje gevonden en mijn doel op deze mooie wereld en dat is:

Kinderen weer laten stralen!

Dit ga ik doen vanuit mijn praktijk Kleintje Coach kinderaoching bij mij aan huis. Gewoon gezellig bij mij aan de keukentafel. Meer hebben we niet nodig. Een huiselijke sfeer waar de kinderen zich prettig, veilig en vertrouwd zullen voelen. Waar we samen tot mooie veranderingen en ontdekkingen zullen komen.

Wat heb ik allemaal gedaan de laatste tijd en wat staat er op de planning?

Nou mijn website is af! En wat vind ik hem zelf mooi geworden. Mijn website is echt zoals ik ben. Foto’s, teksten, kleuren alles heb ik met zorg en met een bepaalde reden uitgekozen. Ik ben dan ook razend benieuwd naar de reacties……en vind dat ook spannend! Ik geef weer een deel van mezelf bloot aan de buitenwereld. Maar ik deel het met liefde en plezier.

Morgenvroeg heb ik een audit gesprek voor mijn registratie bij het Kindercoachgilde het register voor kindercoaches. En binnenkort zal ik ook zijn aangesloten bij Adiona het landelijk platform voor kindercoaches (de aanmeldingspapieren zijn al verstuurd dus nog even afwachten nu).

Het KinderCoachGilde is een register voor kindercoaches die op professionele wijze hun vak uitoefenen en die zich vergewissen van professionele groei en ontwikkeling.
De geregistreerde kindercoaches

Hebben een kindercoachopleiding met goed gevolg afgesloten
Hebben de beroepseed afgelegd
Houden zich aan de beroepscode
Zijn in het bezit van een recentelijke VOG
Werken aan hun persoonlijke en professionele groei en expertise
Voldoen aan de eisen zoals deze zijn opgesteld door het KinderCoachGilde
Worden per half jaar gescreend of zij nog aan deze eisen voldoen
Kunnen zich als A-lid inschrijven bij Stichting Adiona, Beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten.
Wat ben ik trots op mezelf dat ik al deze stappen al heb gezet! En er staat nog veel meer op de planning. In april ga ik een opleiding volgen tot KOMOP-coach. Een KOMOP-coach is een kindercoach die gespecialiseerd is in het bieden van ondersteuning aan kinderen die met pesten te maken hebben. Door coaching gaan kinderen die gepest worden of die andere kinderen pesten zien wat anders kan en doe dit kan. Ik heb hier superveel zin in! Zo kan ik straks ook kinderen en hun ouders die met pesten te maken hebben de juiste begeleiding geven.

En dan komt nu het spannendste gedeelte….wachten op dat allereerste kindje dat bij mij binnen zal wandelen en waarvan ik de eer krijg om hem of haar te mogen gaan coachen.

Heel veel mensen vragen nu namelijk aan mij “En heb je al klanten?”. Dan zeg ik zoiets moet groeien. Kindercoaching is nog relatief onbekend. Het is een laagdrempelige manier van het begeleiden van kinderen die een hulpvraag hebben. Iets waar ze op dit moment tegen aan lopen. Ouders en kinderen moeten mij hierin gaan vinden. Ik ga binnenkort langs basisscholen om te vertellen wat ik precies doe en ik ga flyeren. Verder ben ik actief op Facebook en kan ik ook jullie hulp gebruiken! Dus lieve lezers deel dit bericht als je wilt en dan hoop ik dat mijn praktijk Kleintje Coach kindercoaching zal gaan groeien, zoals ik de laatste tijd weer ben gegroeid. En dat ouders en kinderen langzaam maar zeker de weg naar mij zullen gaan vinden!

Recht uit mijn hart………Kleintje Coach….kindercoaching…..dit ben ik!